- vad, varför och hur. en resurssida för dig som vill jobba med blogg i skolan -

(i "bloggarkivet" kan du se att du får läsa bloggen nedifrån och upp. det senaste inlägget hamnar överst)


OSKAR.HALLBERG@STUDENT.KONSTFACK.SE





onsdag 23 december 2009

HUR GÖR MAN EN BLOGG?



Det här är en film som visar hur man gör bloggar på den här sidan, blogger.com. Jag hoppas att ni får användning för filmen (ett tips är att öppna upp ett till fönster och pausa i filmen medan ni gör er blogg för det går ganska snabbt). För säkerhets skull skriver jag även hur man gör. Det är inte alls svårt men det alltid vara bra med instruktioner.

1. Logga in på blogger.com där, om ni redan har ett googlekonto kan logga in längst upp till höger annars trycker ni på den oranga knappen "skapa en blogg".

2. Där ska ni mailadress (det går bra med vilken av era mailadresser som helst). Ange sedan lösenord ni vill ha för att komma in på bloggen och ytterligare några rader.

3. Nu gäller det att namnge sin blogg. Vad som ska vara bloggens rubrik. Du får även hitta på adressen till din blogg. Det kan vara bra att ha samma adress som namnet på bloggen. Då är det lättare för både dig och dina läsare att komma ihåg.

4. I nästa steg får du formge din blogg. Här an du välja olika mallar. Det går att, senare ändra dessa inställningar och även mycket annat. Det kan du göra när som helst under "inställningar".

Nu ska bloggen vara igång och då är det baa att börja skriva, lägga ut bilder, lektionsupplägg osv. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar